КОУЧИНГ сесия

Здравейте,

 

аз съм Александра Жекова и мисията ми е да вдъхновявам всеки човек, като подкрепям неговото личностно израстване.

 

Като бивш олимпиец, роден в България, по пътя към успеха се сблъсках с много препятствия на световната спортна сцена в сноуборда. Беше истинско предизвикателство да стана професионален спортист, но заедно със семейството, екипа и спонсорите ми през годините успяхме да постигнем исторически резултати за страната си.

 

Учех и добивах опит чрез упорита работа, неуспехи, успехи и натрупване на преживявания от различен характер.

След оттеглянето ми от състезателния спорт реших да посветя живота си на продължаващото развитие и образование, като продължих да се стремя към самоусъвършенстване и успех. Сега моята страст е да помагам на други хора да развиват своя потенциал за върхови постижения. 

Като обучен коуч от ICF България към Международната Коучинг Федерация следвам основните компетенции, установени в професионалния етичен кодекс и стандарти на ICF- International Coaching Federation.

 

В наши дни коучингът се използва в спорта, живота и бизнеса. Помага на съвременните хора да намерят отговора на своите вътрешни съмнения и желания.

Преподаването, коучингът, менторството и консултирането са различни практики, към които подхождам с различна методология и отговорност.

Моите сесии са комбинация от техники за коучинг с инструменти от невро лингвистичното програмиране (НЛП), които прилагам в студийни практики или в практики на открито.

 

НЛП е психологически подход за анализ на стратегии, използвани от успешни индивиди и често прилагани за постигане на лична цел. Той свързва мислите, езика и моделите на поведение, научени чрез опит, с конкретни резултати.

Чрез сесиите проучвам нуждите, мотивациите, желанията и уменията, за да помогна на даден човек да направи реална и трайна положителна промяна. Използвам различни техники, за да улесня собствените мисловни процеси на клиентите, за да идентифицирам най-добрите решения и действия.

Чрез наблюдение прилагам творчески инструменти, индивидуално обучение и консултиране.

Насърчавам клиентите непрекъснато да подобряват компетентностите си и да развиват ново психическо състояние и набор от умения, когато е необходимо, за да постигнат целите си.

 

Коучингът отключва потенциала на човек да максимизира собственото си представяне.
Помага им да учат, вместо да ги учи.

Александра Жекова